Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Μαθαίνω να τρώω παίζοντας...

Παράλληλα με τη δημιουργία κήπου στην αυλή μας και σε απόλυτη συνάρτηση με το συγκεκριμένο εγχείρημα, ξεκινήσαμε τον μήνα αυτόν να δουλεύουμε ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τη διατροφή.

Ξεκινήσαμε με επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθήσαμε ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στα πλαίσια του οποίου μαγειρέψαμε

μάθαμε,
και, φυσικά, παίξαμε!


Κατά την επιστροφή μας στο σχολείο, θελήσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα παρόμοιο παιχνίδι, κι έτσι, συγκεντρώσαμε εικόνες, τις ομαδοποιήσαμε, τις κόψαμε και φτιάξαμε το δικό μας τροχό με τις ομάδες των τροφών.


Δε μείναμε, όμως, εκεί... Φτιάξαμε μια ανάλογη πυραμίδα διατροφής και κατηγοριοποιήσαμε τις τροφές ανάλογα με την ομάδα τους.

Τέλος, με τη βοήθεια της αγαπημένης μας μελισσούλας Μάγιας παίξαμε ένα ανάλογο παιχνίδι, όπου ταυτόχρονα εξασκηθήκαμε στον προγραμματισμό και τις έννοιες χώρου... Ιδού!
Τελικά, μάλλον κάτι καταφέραμε, ε;;;;;;;

6 σχόλια:

 1. Είστε καταπληκτικοί Σοφάκι μου!!!!! Η επίσκεψή σας τέλεια...όσο για την μετέπειτα επεξεργασία του θέματος....δεν έχω λόγια!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σοφια μου πολυ ομορφα ολα,αλλα το ρομποτάκι απο τα αγαπημενα μου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σοφία μου σπουδαία δουλειά από τα παιδάκια σου!!!Μπράβο σας!!!! Παρεμπιπτόντως λάτρεψα τον τροχό με τις ομάδες των τροφών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σοφάκι μου ένα βράβειο σε περιμένει στο http://stasinipiagogio.blogspot.gr/2014/12/2-2.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολυαγαπημένο μου Σοφάκι ένα βραβείο από εμένα
  http://kidsofworld1.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κορίτσια, πόοοοοοοοσο σας ευχαριστωωωωωωωωωωώ!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή